Hieronder vind je allemaal verschillende soorten taarten met de nodige recepten en foto, hierbij ga ik ook recepten van Turkse zoetigheden toevoegen, waar u uw zelf of gasten van kan laten genieten.
- 250 ml slagroom
- 6.5 gelatine blaadjes
- 450 gr magere kwark
- 175 gr witte bastard suiker
- 250 gr ananas uit blik
- 30 stuks lange vingersDe bereidingswijze:
Laat de ananas uitlekken, maar vang het siroop dus het sap op in een kommetje en bewaar dit. Ondertussen laat u de gelatine blaadjes in een kom met koud water weken.
Als u uw springvorm heeft bedekt u de bodem met lange vingers, deze besprenkelt uw met het ananassap, let op bewaar ook nog een beetje voor de 2de laag lange vingers.
Uw 250 ml slagroom helemaal stijf kloppen met een gedeelte van de witte bastardsuiker, de gelatine blaadjes knijpt uw uit in een klein pannetje voeg hierbij een klein beetje ananassap, niet koken.
De kwark en de rest van het resterende bastardsuiker door elkaar roeren, de stukjes ananas voegt uw hierbij toe, het geheel roert u verder. De opgeloste gelatine blaadjes roert uw hier ook doorheen, de stijf geklopte slagroom spatelt u erdoorheen.
De helft van de kwark verdeelt uw over de lange vingers, dan legt uw de overige langere vingers op de laag kwark besprenkel ook deze met een beetje ananassap, hier verdeelt uw de rest van de kwark over.
De cake moet uw 2 tot 3 uurtjes in de koelkast opstijven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten