Cranberry Cheesecake
Het is het seizoen van de cranberry's, dus deze ''Amerikaanse cheesecake'' is wel zo toepasselijk bij het seizoen.
Wat heb je nodig om dit te maken?
- 200 gram countrykoekjes, in stukken
- 50 gram roomboter, zacht
- 600 gram roomkaas naturel
- 50 mililiter sinaasappelsap
- 150 gram suiker
- 100 gram witte chocolade, in stukjes
- 3 eieren, losgeklopt
- 1 zak cranberry's 340 gram
- 100 mililiter rode port
Voorbereiding,
Verwarm de oven voor op 175 graden. Verkruimel de koekjes met de boter in de keukenmachine of met de staafmixer en doe dit over in de met bakpapier beklede springvorm, druk het goed aan. Mix de roomkaas met het sinaasappelsak, suiker, chocolade en eieren in de keukenmachine of met de staafmixer. Verdeel het daarna over het koekjesmengsel in de springvorm. Bak de cheesecake in het midden van de oven in 50 minuten gaar. Haal de cheesecake uit de oven en laat het een beetje afkoelen. Kook de cranberry's in de port. Laat het zolang doorkoken tot de port stroperig is geworden en de cranberry's zijn opengebarsten. Verdeel de cranberry's over de cheesecake en smullen maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten